Personal

Ann-Britt Nilsson

Legitimerad kiropraktor

Ann-britt NilssonAnn-Britt är uppvuxen i Borgunda utanför Skövde. Hon har alltid tyckt om att sporta och har själv utövat ett flertal olika idrotter som fotboll, ridsport, friidrott och triathlon. Det var också hennes intresse för kropp, hälsa och optimering av prestationsförmågan som fick henne att välja kiropraktoryrket.

Efter 5 års universitetsstudier i England tog Ann-Britt sin kiropraktor examen 1997.
Hon har sedan dess arbetat i både Sverige och England, varav de senaste fem åren i Södertälje kommun. Tillsammans med sin kollega och sambo Fredrik Julin drev hon där familjepraktiken Järna Kiropraktik & Kranialterapi i välfungerande samarbete med lokala företag, distriktsläkare, barnläkare och barnmorskor som skickade personal, män, kvinnor, barn och gravida till mottagningen. Hemlängtan blev dock för stor och sommaren 2010 flyttade hon tillsammans med familjen till Skövde där hon nu är verksam i den nyöppnade familjemottagningen Motoriken.

I sin strävan att kontinuerligt förbättra sig och den service hon erbjuder sina kunder har Ann-Britt under åren genomgått hundratals timmar vidareutbildning inom olika kiropraktiska undersöknings- och behandlingstekniker. Hennes brinnande intresse för barn och glädjen över att kunna hjälpa barn sporrade henne att fullfölja en krävande 3-årig specialistutbildning i kiropraktisk vård av barn och gravida. Efter att ha genomfört en studie av kiropraktik för barn i Sverige, fick Ann-Britt sin Mastersexamen hösten 2008.

Ann-Britt välkomnar barn och vuxna i alla åldrar till mottagningen på Motoriken i Skövde. Det finns ingen övre eller undre åldersgräns för vem som kan få hjälp. Undersökning och behandlingsmetoder anpassas för varje individ.