Dynamisk gång-analys

 

Datoriserad gång- och fotanalys

Visste du att dina fötter påverkar din ryggrad, ditt nervsystem och din hållning? Individuellt utformade ortopediska skoinlägg kan därför vara ett viktigt hjälpmedel för att nå en hållbar förbättring av sin rygghälsa.

TOG GaitScan™ är det teknologiskt mest avancerade gång- och fot-analys systemet på marknaden idag. En platta med 4096 trycksensorer skannar dina fötter 300 gånger per sekund vid gång samt vid stillastående.

GaitScan™ systemet är ett revolutionerande diagnostiskt verktyg för bedömning av fotens rörelsemönster under belastning. Om analysen kombinerat med den kliniska undersökningen indikerar att du behöver ortopediska inlägg skickas mät-informationen elektroniskt till ett labb i Kanada där skoinlägg av högsta kvalitet och funktion utformas efter just dina fötters behov.

Syftet med ortopediska skoinlägg är att stödja fotvalvet, förhindra över-pronation och räta upp underkroppen. Korrigeringen av fotens felaktiga funktion minskar snedbelastningar på leder, muskler och bindväv i ben och ryggrad.